marți, 23 septembrie 2008

Sexul în randul adolescentelor duce la depresie

Minorele care şi-au început deja viaţa sexuală sunt de două ori mai expuse riscului de a cădea în depresie decât tinerele virgine, potrivit unui articol publicat de cercetătorii americani în Journal of Health Economics. 
MultiHoster

Studiul amplu (38 de pagini), bazat pe informaţiile furnizate de asociaţia guvernamentală pentru Sănătatea Adolescenţilor (din cadrul Universităţii Carolina de Nord) demonstrează că, în cazul minorelor, sexul poate avea efect nociv asupra psihicului, creand sentimentul de vinovăţie şi diminuând încrederea de sine. 

19% dintre adolescentele de 14-17 ani care şi-au început viaţa sexuală au prezentat simptomele unui stadiu avansat de depresie, comparativ cu 9,2% - din rândul adolescentelor virgine. 

Potrivit aceluiaşi studiu, sănătatea mentală a tinerilor băieţi nu este afectată de pierderea virginităţii. 

Asociaţia Psihologilor Americani (American Psychological Association) a consideră că mass-media se face vinovată de popularizarea imaginii adolescentei-obiect sexual, care are un impact nociv asupra tinerelor. 

Dr. Trevor Stammers, sexolog american citat de cotidianul Daily Mail în ediţia online din 20 septembrie, confirmă faptul că “majoritatea fetelor regretă că şi-au început activitatea sexuală prea devreme”, în cazul acestora “remuscarile, sentimentul de vinovăţie şi depresia fiind foarte des întâlnite”.
Acum imi dau seama de ce sunt copilele din ziua de astazi atat de depresive si atat de emo ,pentru ca se arunca fara minte in a-si incepe viata sexuala cu unul despre care nu stie nimic si care le prosteste .Acesta atingandu-si scopul lasandu-le "cu buza umflata" si vede de treaba iar ele nu sunt decat obiectul unei distractii ce tine cateva clipe .
Imi aduc aminte ca acum cativa ani cand am avut primul contact sexual ,fiind cam la aceeasi varsta cu domnisoara,noi am asteptat vreo 8 luni pana s-a intamplat pentru ca am impresia ca pe vremea aceea fetele mai aveau cate ceva in cap .Chiar daca hormonii explodau se gaseau si alte metode de a te linistii (apa rece :))) ).
Acum am impresia ca sexul este doar o distractie ,nu mai exista dragostea aceea,nu mai exista acel PRIMUL care sa o atinga si s-o iubeasca .
MultiHoster
Imi pare rau ca dragostea a murit pentru multi dintre noi si acest lucru se resimte fizic si psihic pentru aceste tinere , dar sunt bucuros ca sunt unul dintre putinii care au simtit acel lucru si care l-au trait.
Gandeste-te de 2 ori inainte sa o faci !!! 


Un comentariu:

Enoh spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.